Werken bij Cold Kick

Een nieuwe generatie ijskoffie

Het is tijd voor een nieuwe generatie ijskoffie! Koude koffie uit de supermarkt bestaat voornamelijk uit melk en de koffiesmaak wordt vaak uit toegevoegde aroma’s gehaald. 😕

Cold Kick

Onze ijskoffie haalt de smaak uit ‘specialty’ koffiebonen. Cold Kick wordt geproduceerd met ijskoud water. Dit zorgt voor een heldere smaak met vrijwel geen bitters.

Onze koffie

Wij gebruiken direct trade specialty koffie. Dit betekent dat er geen tussenpersoon zit tussen de boer en de koffie. Zo krijgen de boeren 2X meer betaald dan bij andere koffiemerken. 


Wij laten onze koffie lichter branden zodat er heldere smaaktonen naar voren komen. Daarnaast heeft onze koffie een SCAA cupping score van 87(van de 100) punten. Zo mogen we onze koffie ‘specialty’ koffie noemen. 

Probeer nu!

Het productieproces

Cold Kick is niet zoals elke ijskoffie. Door het langdurige productieproces blijft de bijzondere smaak behouden. Het cold drip systeem laat elke seconde een druppel water vallen op de gemalen koffie. Waardoor vluchtige aroma's niet vervliegen en verzuren niet oplossen. Door dit proces is de smaak minder zuur en bitter. Na zo'n 18 uur is Cold Kick klaar om van te genieten.

Erik Dernee

Sinds mijn 15e werk ik in de koffiewereld. Graag neem ik je mee in mijn avontuur als koffie-ondernemer.

Het avontuur begon in de supermarkt. Ik merkte dat er alleen maar pret-ijskoffie’s in de schappen stonden. Ik zag het voor me: een ijskoffie product, to-go, van écht goede kwaliteit koffie.

Mijn ambitie en affiniteit voor koffie en ondernemerschap heeft geleid tot Cold Kick en het verwezenlijken van mijn droom: mensen in Nederland laten genieten van hoge kwaliteit ijskoffie.