Wat is koud gebrouwen koffie?

Cold Kick - Koud gebrouwen koffie

IJskoffie, maar dan anders!

De term koud gebrouwen koffie of Cold Brew coffee is vooralsnog een vrij nieuwe term in Nederland en omstreken. Erik en Beau vinden het een prachtproduct met een veelzijdigheid. Dit vindt je normaal niet in een ijskoffie.

De term Cold Brew of koud gebrouwen is aan de huidige term Cold Brew coffee gegeven omdat de vers gemalen koffie en gefilterd koud water samengaat en niet verwarmt wordt. Normaliter komt er bij een espresso water van 95 graden bij omdat er in 25 tot 30 seconden een enorme hoeveelheid smaak afgegeven moet worden.

Met Cold Brew gebeurd dit ook. Maar omdat het water slechts 6 á 10 graden is het niet mogelijk om het water slechts 30 seconden in contact te laten staan. Daarom wordt er tussen de 22 uur en 24 uur met koud water geadviseerd. Wanneer het water op kamer temperatuur (tussen de 18 en 25 graden) is het niet noodzakelijk om het water zolang in contact te laten staan: dan adviseren we ongeveer 12 tot 15 uur. 

Wat is het verschil tussen een koud gebrouwen koffie en een ijskoffie?

Wist je dat Starbucks de frappé niet heeft uitgevonden?

IJskoffie is volgens de meeste mensen een warme koffie (kan zowel lungo als espresso zijn), direct gegoten op ijsblokjes, zonder slagroom of room of sorbet ijs. Alle extra opties hebben we er samen bij bedacht, om beter in te spelen op de behoeften van de klant. De eerste keer dat er een frappé is gedemonstreerd, was dat in Griekenland, door Nestlé. De frappé’s van de Starbucks zijn niet door henzelf uitgevonden. 

Dit verschilt dus best wel met wat de definitie van een koud gebrouwen koffie is. Dit is natuurlijk niet erg, iedereen heeft zijn eigen manier om van koffie te genieten. Wij vinden onze koffie natuurlijk wel lekkerder. 

Voeg een reactie toe als je dit artikel interessant vond! (dit doe je hieronder)

Tekst: Beau Meijer
Fotografie: Remi Homan

© 2019 Cold Kick V.O.F. Alle rechten voorbehouden. 

Geef een antwoord